12 Ocak 2013 Cumartesi

Muhteşem Yüzyıl



 Muhteşem Yüzyıl

Tarih gerçekten bu kadar muhteşem mi acaba? Osmanlı Devleti'ni anlattıkları, övdükleri kadar var mıdır acaba? Dizi aslında bunu açıkça gösteriyor sanırım. Yaşadığı müddetçe dokunulmazlığı olan padişahın bile arkasından birsürü entrika çevriliyor. E insan haliyle şaşıp kalıyo doğrusu, koskoca padişah sonuçta onu bile o kadar kandırabiliyorlarsa bize ne yapmazlar?
Peki ya Hürrem Sultan'a ne demeli? Dizide yaptıkları biraz daha kurgulu bir şekilde aktarılsada gerçektede "muhteşem" bir insan olduğu söylenmiyor. Bir kadın'ın eğer isterse neler yapabileceği de ele alınmış aslında.
İbrahim paşa ise Hünkarın ona duyduğu güvene ihanet ediyor, kendine verilen yetkileri çıkarlarına kullanıyor ve bunlarla övünüyor. Yaptıklarının yanlış olduğunu tabiki hepimiz biliyoruz.Paki ya onu bu duruma getiren? Aslında Hünkarın ta kendisi değil mi? Şimdi kardeşim dediği insan onun tahtına göz dikmiş, istemese bile nefsine hakim olamıyor.
 İşte bizim "Muhteşem" tarihimiz, "Muhteşem" osmanlı devletimiz.
Biraz da bunları öğrenmememiz, osmanlı devletine toz kondurmamak için dizinin kaldırılması için çok uğraşıldı ama başarılı olunamadı. Bana kalırsa iyiki de olunamadı, bizde görelim, bilelim geçmişimizi tüm saflığıyla. Sizce??




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder